Geen categorie

Een e bike kopen en op avontuur!

We mogen weer steeds een beetje meer. En dat komt goed uit, nu het weer ook steeds een beetje beter begint te worden. We snakken allemaal naar frisse lucht en een andere omgeving. Zeker wanneer je, normaal gesproken, stad en land afreist en nu gedwongen binnen moet blijven. Een lekker stukje fietsen mag gelukkig weer. Natuurlijk hou je rekening met de 1,5 meter-regel, maar verder kun je weer gaan en staan waar je wilt. Dus is dit het uitgelezen moment om een e bike te kopen. Maar een e bike kopen, hoe doe je dat? Waar let je op? En kun je nog gewoon terecht in de winkel? Op deze vragen krijg je antwoord in onderstaand artikel.

Een e bike kopen? Waar let je op?

Een van de belangrijkste factoren bij het aanschaffen van een e bike is natuurlijk je budget. We weten allemaal dat elektrische fietsen niet de goedkoopste fietsen zijn, maar toch is er in iedere prijsklasse een goede elektrische fiets te vinden. Ook let je op de actieradius van de accu. Hoeveel kilometer kun je fietsen met trapondersteuning voor de accu opnieuw opgeladen dient te worden? En hoe snel kun je de accu weer opladen? Ook kan het model van de fiets doorslaggevend voor je zijn of de plaatsing van de accu. Het is dan slim om een proefrit te maken. Je weet dan precies welke fiets jou het best past.

Kun je nog gewoon terecht in de winkel?

Jazeker! Ook in de winkels wordt rekening gehouden met alle regels die zijn opgelegd door het RIVM en de overheid. Het is dus veilig om een afspraak te maken om naar de winkel te gaan. Het maken van een afspraak wordt wel aangeraden. Je weet dan dat je alle tijd en aandacht krijgt die je nodig hebt. Wil je je voor je afspaak goed inlezen? Kijk dan eens bij de kennisbank op de website. Hier staat veel handige informatie over alles wat met e bikes te maken heeft.

En dan kan het avontuur beginnen!

Je hebt een schitterende e bike gekocht, die precies bij jou past. En dus wordt het tijd om erop uit te trekken. Stippel een mooie route uit of laat het helemaal los. Neem wat te eten en te drinken mee voor onderweg en geniet! Vooral genieten van de wind in je haren, de frisse lucht en de beweging zonder dat het veel moeite kost. Een e bike kopen was nog nooit zo'n goed idee!

Geef een reactie