Geen categorie

De beste mode voor milieu liefhebbers

De grote wereldwijde vraagstukken zoals milieuvervuiling en klimaatverandering sijpelen natuurlijk ook door naar vele kleinere industrieën en subculturen. Zo ook in de mode-industrie zoeken ontwerpers en fabrikanten naar manieren om hun mode en kledingstukken milieuvriendelijker te maken. Consumenten gaan ook steeds vaker op zoek naar milieubewuste modemerken en zijn ook bereid om wat extra geld uit te geven voor milieuvriendelijke en diervriendelijke kleding. Maar hoe kun je als consument milieubewust shoppen. Wat zijn de beste merken en wat betekenen verschillende labels precies? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Veja sneakers

We dragen natuurlijk allemaal schoenen. Maar het is nu net het schoenengedeelte van de mode-industrie waar nog altijd weinig milieubewust en diervriendelijk wordt gewerkt. Wanneer je voor milieubewuste sneakers wilt kiezen dan kun je kiezen voor Veja sneakers. Dit sneakermerk is opgericht door twee Franse ontwerpers die de mode-industrieën helemaal wilde omdraaien. Sébastian Kopp en Francois-Ghislain Morillon zagen in dat mode milieubewuster moest worden. Daarom ontwerpen ze hun sneakers met alleen biologisch katoen. Ook kiezen ze voor verantwoord wild rubber en plantaardig gemaakt leer. Veja sneakers zijn daarom de ideale keuze wanneer je een steentje wilt bijdragen aan het milieu. Er is zowel een herenlijn als een dameslijn. De sneakers van Veja worden niet alleen milieubewust gemaakt maar ook zonder arbeid tegen lage lonen. Er zijn zowel veja sneakers heren als veja sneakers dames

Alternative apparel

Qua kleding is het een goede keuze om voor het merk ‘alternative apparel’ te kiezen. Deze leider in eco-vriendelijke kledingproductie werkt globaal samen met fabrieken waar veilige en eerlijke werkomgevingen worden gecreëerd. Het design van de kleding is stijlvol en minimalistisch. Een uitstekend merk dus voor T-shirts en broeken. Het kledingmerk maakt vooral kleding voor mannen.

Draag een kledingstuk vaker

Een andere manier om eco-vriendelijker met kleding om te gaan is door alleen kleding te kopen waarvan je zeker weet dat je het meer dan 30 keer zult dragen. Koop dus niet een kledingstuk voor die ene speciale gelegenheid waarvan je weet dat je het verder nooit meer zal dragen.

Koop kleding voor alle seizoenen

Het is natuurlijk altijd verstandig om kleding te kopen dat lang meegaat. Maar het is ook slim om kleding te kopen die je tijdens alle seizoenen kunt dragen. Wanneer je in een koud land woont met korte zomers is het geen goed idee om elk jaar een hele kast nieuwe zomerkleding te kopen. Zoals we aan het begin van dit artikel aangaven is een goede richtlijn om alleen kleding te kopen waarvan je weet dat je het minstens dertig keer gaat dragen.

Geef een reactie