Geen categorie

Top 3 dingen die tegenwoordig veranderd zijn

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel dingen veranderd t.o.v. een jaar of 10 geleden. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden die sterk zijn veranderd en wat voor invloed ze hebben op de maatschappij en op de mens.

Online, altijd en overal

Tegenwoordig ben je overal en altijd online. Vooral onder de jongeren is dit een gewoonte. Met een smartphone (en tegenwoordig zelfs je smartwatch) kan je altijd en overal zien waar iemand is, of iemand iets geplaatst heeft, kan je altijd communiceren met iedereen en wie je maar wil. Daarnaast is het een trend om te laten zien wat je aan het doen bent via social media en om te reageren op anderen.

Dit alles heeft natuurlijk invloed op de mens en maatschappij. Online en social media hebben zowel positieve als negatieve invloeden. Het is bijvoorbeeld erg positief dat men altijd bereikbaar is. Men legt met veel meer mensen contact en je kan contacten goed onderhouden. Het verbindt daarnaast ook veel mensen uit bepaalde groepen die verdeeld zijn over de gehele wereld.

Social media kunnen ook een negatieve invloed hebben. Zo kan je bijvoorbeeld verslaafd raken aan telkens op je telefoon kijken. Heb jij een social media verslaving? Zoek dan direct hulp.

Muziek

De muziek op zichzelf is natuurlijk veranderd (dit gebeurt in principe elke 10 jaar) maar ook de manier van luisteren naar muziek is veranderd. Daar waar men vroeger vaak een Cd’tjes in de auto aan zette of een plaat op een oude platenspeler legde of gewoon de autoradio aandeed, luistert nu iedereen naar Spotify en YouTube. Dit scheelt een hoop kosten aan Cd’s maar aan de andere kant moet je nu ook betalen voor muziek die je helemaal niet wil luisteren.

Via Spotify en YouTube is alles te vinden. Van grote tot kleine artiesten. Dit heeft een aantal grote voordelen. Denk bijvoorbeeld aan het luisteren naar onbekende muziek die eigenlijk wel leuk vindt. Het biedt daarnaast ook de mogelijkheid voor kleinere artiesten om door te breken.

Vervoer

Daar waar we vroeger nog veel aan huis bleven, reizen we tegenwoordig naar van alles en nog wat. Dit heeft allerlei verschillende redenen. Denk bijvoorbeeld aan werken in andere steden, sociale activiteiten door heel Nederland/wereld. Daarnaast gaan we ook steeds vaker op vakantie, dit komt omdat dit voor veel mensen, vliegen toegankelijker is geworden (meer aanbod en daardoor een lagere prijs).

Geef een reactie