Geen categorie

Op avontuur op de motor

De echte motorrijders die dit blog lezen, die herkennen het gevoel inmiddels zeer goed. Over welk gevoel ik het dan heb? Uiteraard over het gevoel van vrijheid op een motor. Een dagje touren is niet zomaar even in het rond rijden en gas geven. Een dagje touren is even het hedendaagse leven loslaten en helemaal op gaan in het motorrijden. Motorrijden staat niet alleen voor vrijheid, maar ook broederschap. Op welke weg in Nederland of het buitenland je ook rijdt, op het moment dat je een andere motorrijder tegenkomt zwaai je altijd even. Vaak betrap ik mijzelf er ook meermaals op dat ik bij het tanken al gauw aan de praat raak met een andere motorrijder en vol trots vertellen we dan de kilometers die we hebben afgelegd, maar ook waarom onze motor nou zo speciaal is. Dat ultieme gevoel van vrijheid geeft mij niet alleen heel veel rust, het zorgt er ook nog eens voor dat elke keer dat ik op de motor stap er een nieuw avontuur begint!

Veilig de weg op

Op het moment dat we als motorrijders voor het ultieme gevoel van vrijheid willen gaan, dan willen we dit uiteraard wel veilig doen. Veiligheid staat ook bij mij absoluut op nummer één. Het is goed om een aantal dingen te checken voordat je de weg op gaat. Allereerst moet je natuurlijk verzekerd de weg op, mocht er toch iets gebeuren, dan ben je in ieder geval verzekerd van de juiste afhandeling hiervan. Benieuwd welke verzekering bij jou past? Dan kun je bij Combimotors je motorverzekering vergelijken. Op deze manier krijg jij de verzekering die bij jouw type motor, maar ook jouw mate van rijden past. Daarnaast is het goed om je motor voor elke rit even door een korte check heen te helpen. Check bijvoorbeeld of je remmen goed werken, je banden op de juiste spanning zijn, de motor makkelijk schakelt en of je geen andere gekke dingen ziet die de veiligheid kunnen verminderen. De motor door de korte check heen? Dan kan het rijplezier gaan beginnen!

Voorbereid op weg

Naast veilig de weg op gaan, is het ook van belang om voorbereid de weg op te gaan. Check van te voren even of er op jouw route geen gekke dingen zijn. Wegwerkzaamheden kunnen het rijplezier aanzienlijk verlagen, je zit er natuurlijk niet op te wachten om een uur lang stapvoets te rijden of in een lange file te staan. Ook is het goed om wat eten en drinken mee te nemen. Je zult namelijk net zien dat alles op de route precies die dag dicht is. Veilig en voorbereid op weg, het avontuur kan nu dan echt beginnen!

Geef een antwoord