Geen categorie

Een auto leasen met BKR, kan dat dan?

Een auto leasen met BKR, dat valt nog lang niet altijd mee. Toch is het te doen. Als je tenminste kijkt bij de juiste leasemaatschappij. Want dat maakt het verschil. Veel leasemaatschappijen doen niet aan auto leasen met BKR, zij gaan alleen voor de contracten voor de langere termijn. Toch zijn er maatschappijen waar je, ook met een BKR registratie goed terecht kunt. Door gebruik te maken van shortlease, worden de risico's voor zowel de leasemaatschappij als de klant een stuk minder. En dus zijn er zeker mogelijkheden.

Een auto leasen met BKR, wat is BKR eigenlijk?

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Een Nederlands bureau dat erop gericht is de schulden van Nederlanders in het oog te houden. En er daardoor ook voor te zorgen dat deze schulden niet verder oplopen. Wanneer je een tijd de rekeningen niet hebt betaald, door wat voor reden dan ook, krijg je een negatieve aantekening bij het BKR. Dit kan voor (grote) problemen zorgen in jouw toekomst. Het kopen van een huis, het aangaan van een nieuw telefoonabonnement of het leasen van een auto kunnen erg lastig worden.

Wat is shortlease?

Shortlease is een constructie waarbij je, zoals normaal, een auto least, maar dan voor een kortere termijn. Deze termijn is over het algemeen een maand. De termijn kan steeds met een maand verlengd worden, maar kan ook na een maand worden opgezegd. Zo hou je goed inzicht in je financiële situatie én denk je nog beter na over de noodzaak van een auto voor de deur. Heb jij bijvoorbeeld een dure leasebak staan waar je al sinds maart niet mee op weg kunt? Dan betaal je daar nog steeds voor. Heb jij gebruik gemaakt van een shortlease-constructie? Dan heb je de auto natuurlijk al lang weer ingeleverd. Dit scheelt enorm in je kosten.

Hoe lease je toch een auto, ondanks een negatieve BKR notering?

Om te beginnen maakt Dealerleasing al geen gebruik van de checks van het BKR. Zij kijken zelf naar de kredietwaardigheid van een (potentiële) klant. Hierdoor kan het zijn dat de oude BKR notering (die jaren blijft staan, ook als de schulden of betalingsachterstanden zijn afgehandeld) niet wordt meegewogen door Dealerleasing, maar nog wel door het BKR. Dealerleasing bepaalt dan zelf of jij in aanmerking komt voor een shortlease. En dat valt in de meeste gevallen reuze mee. Door goed om te gaan met je financiën en de auto alleen te leasen op het moment dat je 'm nodig hebt, werk je jezelf weer de goede kant op.

Geef een antwoord