Geen categorie

De ultieme studentenkamer

Het moment dat een student op kamers gaat wonen wordt vaak omschreven als een stukje vrijheid. Toch komen de meeste mensen terecht op een minuscuul studentenkamertje. Een ruim appartement in het centrum van Amsterdam is helaas niet voor iedereen weggelegd. Ben jij deze student of ben jij een student in wording die binnenkort op kamers gaat? Dan is deze blog voor jou! Ik ga je vertellen hoe je het beste je studentenkamer in kunt richten. Je moet er natuurlijk enerzijds kunnen leren, ja dat doen studenten daadwerkelijk, maar je moet er ook ruimte hebben om te ontspannen. Wil je niet de muren op je afzien komen? Dan moet je ervoor zorgen dat jij de ultieme studentkamer voor je zelf maakt. Ik garandeer je, na mijn tips en de uitvoering hiervan, zullen jouw mede-studenten precies hetzelfde doen. Lees gauw verder en ik vertel je er meer over!

Tactisch indelen

De ultieme studentenkamer is een kwestie van je kamer op een tactische manier indelen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een levensgrote tv te kopen, waar dan op zijn beurt ook weer een levensgroot tv meubel bijhoort. Zet deze in je kamer en je bent gelijk al de helft van je kamer verloren. Een beter alternatief is een iets kleinere tv aan te schaffen en deze op te hangen aan een TV beugel. Je zult enorm veel ruimte besparen en deze ruimte kun je weer besteden aan bijvoorbeeld je bed. Als student wil je natuurlijk niet in een één persoonsbed slapen, maar een twee persoonsbed is toch al gauw te groot. Kies er dan voor om een twijfelaar te kopen, deze zit precies tussen beide formaten in. Je hebt niet het gevoel dat je bij elke keer omdraaien uit bed valt en je hebt ruimte genoeg om lekker te slapen. 

Studeren en ontspannen

Een kamer in een studenthuis wordt vaak gezien als het enige stukje prive dat er binnen het huis aanwezig is. Omdat er ook serieus gestudeerd moet worden, moet dit ook wel. Het is daarnaast ook een plek waar je lekker kunt ontspannen. Je zult dus de combinatie tussen ontspannen en studeren moeten maken. Een bureau is sowieso altijd handig, op het moment dat je op je bed gaat leren val je al snel in slaap. Aan een bureau kun je je beter concentreren en goede cijfers komen dan vanzelf. Ook is een goede bureaustoel erg fijn, je kunt lekker studeren, maar als je tv gaat kijken kan een beetje ondersteuning in je rug ook geen kwaad! 

Geef een reactie