Geen categorie

Een audicien aan huis, dat is een uitkomst!

Wanneer je het vermoeden hebt dat je gehoor achteruit gaa, kun je twee dingen doen. De eerste is telkens opnieuw vragen wat er gezegd wordt. En de tweede is een audicien inschakelen. Voor iedereen in je omgeving, en ook voor jezelf, is optie 2 de beste. Een audicien kan goed bekijken hoe het met jouw gehoor gesteld is en of je misschien een hoorapparaat nodig hebt. Voor je een audicien inschakelt is het echter wel verstandig om even een afspraak te maken bij je huisarts. In veel gevallen kan het uitspuiten van de oren al een flinke verbetering geven.

Naar de audicien kan soms lastig zijn

Zeker wanneer je afhankelijk bent van anderen voor je vervoer. In deze tijden is reizen met het openbaar vervoer een extra opgave met alle beperkingen en maatregelen die er nu gelden. En dus laat je de audicien gewoon bij jou komen. Hij of zij heeft alle benodigde apparatuur dan gewoon mee en kan een volledig onderzoek doen. Natuurlijk zeg je de afspraak af wanneer je hoest, niest of koorts hebt, dat is nu de normale gang van zaken. Maar gaat de afspraak door? Dan kan de audicien, ook bij jou thuis, een prima gehoormeting doen. Je kunt in heel Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden, een audicien aan huis krijgen.

Wil je toch liever naar een winkel?

Dat kan ook. Je kunt een afspraak maken in een van de 12 vestigingen in Nederland. Deze zijn vooral gevestigd in Gezondheidscentra en Medische Centra. Ook hier is alle apparatuur beschikbaar. Deze ziet er misschien iets anders uit. De audicien die bij je thuis komt, heeft een draagbare versie mee.

Goed horen geeft plezier in het leven

Of het nu gaat om het goed kunnen volgen van een gesprek, het luisteren naar muziek of de vogeltjes horen fluiten, goed kunnen horen is van belang. En soms heb je daar wat hulp bij nodig. Door een goed advies van een audicien kom je al een heel stuk verder. De hoorapparaten van nu zie je bijna niet meer en dus zullen mensen er, hopelijk, eerder gebruik van maken. Hoorapparaten zijn niet (meer!) alleen voor oude mensen. Je kunt een hoorapparaat nu 60 dagen proberen. Dat lijkt lang, maar die tijd heb je ook wel nodig om (weer) te wennen aan alle geluiden om je heen. Zeker wanneer je gehoor langzaam achteruit is gegaan, weet je op een gegeven moment niet meer wat je mist! Een hoorapparaat en vakkundig advies kunnen je veel meer plezier in het leven geven!

Geef een antwoord