Geen categorie

Wat je moet weten over de post

Post. Het is voor veel mensen een vaag concept, iets waar je theoretisch dankbaar voor bent – want je kunt je geen wereld voorstellen zonder alle producten die je je voor kunt stellen binnen handbereik – maar wat je eigenlijk altijd alleen maar irriteert. Iedereen kent het wel. Twintig verschillende mails over track en trace codes, geschatte bezorgdata, en geen enkel overzicht. Uiteindelijk wordt het pakketje precies geleverd als je er níet bent, ondanks dat je je hele week eromheen plant. Of je plaatst een enorm dure bestelling en krijgt geen bevestiging, geen track en trace code, en moet maar af wachten of het eigenlijk allemaal wel betrouwbaar was, die rare webshop. Zelf pakketen versturen is ook niet altijd een even groot succes. Sommige webshops bieden een makkelijk retouretiket, maar het zijn altijd de grootste en meest mislukte aankopen waarbij je je achteraf realiseert dat dit net zo'n bedrijf is waarbij je zélf de kosten moet betalen en simpelweg het adres op moet schrijven, net als in die goede oude tijd. Maar niet getreurd: er zit allemaal logica in. Het is niet zo'n chaos als het lijkt. 

Briefpost

De logistiek van brievenbus post is ingewikkeld. Er is wel degelijk een sorteerproces, maar vaak wordt brievenbus post in een grote zak vervoerd, waardoor een individuele track en trace code niet mogelijk is. Dit zorgt wellicht voor veel stress, maar het is juist dit versimpelde proces wat ervoor zorgt dat jouw brief of kaartje zo snel mogelijk bij iemand komt, in tegenstelling tot grotere pakketten. Als er iets misgaat ligt het probleem vrijwel nooit bij de postbezorger, maar ergens aan het begin van het proces, waar eigenlijk geen invidivu persoonlijk iets aan heeft kunnen doen. Hoe jammer het ook is als er iets kwijtraakt, het is simpelweg ongeluk!

Grote pakketten

Ook een groot pakket versturen gaat niet altijd even makkelijk. Hoe groter het voorwerp wat je wilt versturen, hoe meer het waarschijnlijk waard zal zijn, dus je wil wel goed op een post service kunnen vertrouwen. Als je slechte ervaringen hebt met de post, zijn er gelukkig ook andere partijen waarmee je dit soort dingen in orde kunt maken. En omdat iedereen bovenstaande ongelukjes wel eens mee heeft gemaakt, zorgen zij ervoor dat je gerustgesteld wordt door middel van een aantal garanties. Zo is je pakket verzekerd en kun je hier altijd bereop op doen in het geval dat er iets misgaat. Dit gevoel van gerustheid zorgt vaak voor meer geduld, wat eigenlijk het enige is wat je nodig hebt als het gaat om post versturen. Onthou dit dus goed de volgende keer dat het allemaal wat langer duurt!

Geef een antwoord