Geen categorie

Vakantie in de stad

We slaan de vakanties in het buitenland dit jaar maar over. Veel mensen zijn liever thuis in deze onzekere tijden of willen het risico niet nemen dat ze vast komen te zitten in een vreemd land. Maar wat de reden ook precies is dat je thuisblijft, je hoeft je vakantie niet mis te lopen. Zo kan je prima in Nederland vakantie vieren. In één van onze steden bijvoorbeeld. In deze blog vertel ik over een paar steden die geschikt zijn als vakantiebestemming. Lees je mee?

De grootsheid van de hoofdstad 

Natuurlijk moet de hoofdstad genoemd worden, Amsterdam. Er is enorm veel te zien en te doen in Amsterdam. Er zijn allerlei soorten musea waar je kan verdwalen in kunst en geschiedenis. Maar er is ook veel te doen en vooral: te winkelen! Amsterdam is ook rijk aan de leukste eettentjes. Of te wel, er zit voor iedereen wat bij met een tripje naar Amsterdam. Je kan

De enige echte Havenstad

Tegenover Amsterdam staat natuurlijk dé havenstad van Nederland, Rotterdam. Deze stad is veel moderner qua uiterlijk. Ook hier kan je goed winkelen en lekker eten. Het strand is niet al te ver weg maar je kan hier ook wat ‘must see’s’ afwerken zoals het ‘beklimmen’ van de Euromast.

Uitwaaien aan het strand

Nederland is rijk aan een grens met de Noordzee. Op veel plekken kan je hiervan genieten. Bijvoorbeeld in Scheveningen. Na een heerlijke dag op het strand en een douche in het hotel schuif je zo in je stoel in het Circustheater. Het wordt een vakantie om nooit te vergeten met alle elementen die je van een vakantie gewend bent, en dat gewoon in eigen land!

Gezelligheid in het zuiden

In het zuiden van Nederland ligt het gezellige Maastricht. Deze stad staat bekend om de gastvrijheid en de ‘levensgenieterij’. Echt bourgondisch. Bezoek de bezienswaardigheden in Maastricht en geniet van de evenementen die hier plaats kunnen vinden. Alles wat nu misschien niet kan in verband met de maatregelen, daar kan je later voor terugkomen. Je hoeft er immers niet voor met het vliegtuig. Kijk snel voor een leuk hotel Maastricht.

De bossen in

Nederland is rijk aan prachtige bossen. Zoek een leuk plekje in de omgeving van de Veluwe en je kan wandelen, fietsen, noem het maar op. Je komt helemaal tot rust in de bossen. Dat is toch alles wat je van een vakantie wilt?

Zo zie je maar dat je helemaal niet ver van huis hoeft te gaan voor een echte vakantie.

Geef een antwoord