Aaltjes Engerlingen
Geen categorie

Tuinieren in tijden van Corona: lees onze beginners tips!

Sinds de Corona crisis en de quarantaine waarin we al maanden leven hebben we meer tijd om handen dan normaal. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om klusjes aan te pakken waar we normaal niet echt de tijd voor hebben. Een daarvan is het opknappen van de tuin. Heb jij dit al een paar maanden op je to-do lijst staan en sta je te popelen om te beginnen? Lees dan deze blog om tips te lezen voor de beginnende tuinier.

Begin rustig

Als beginnende tuinier sta je waarschijnlijk al in de startblokken om álles aan te pakken. Een rondje langs het tuincentrum en je hebt een complete loungeset in huis en honderden planten waar je geen verstand van hebt. Je kunt beter eerst goed overwegen wat je precies nodig hebt in jouw tuin. Bijvoorbeeld een loungeset is leuk om in elke tuin te hebben staan, maar wat voor soort is het beste voor jouw tuin? Heb je bijvoorbeeld een schuurtje waarin je de kussens zou kunnen opbergen? Dat is mooi, maar heb je dit niet dan is het verstandig om een loungeset te kopen waarin je ook de kussens kwijt kunt. Ook geldt dit voor planten: je hebt planten die veel werk vereisen en je hebt  ‘beginners planten’. Ga daarom eerst eens kijken wat het beste past bij jouw tuin!

Deel je tuin logisch in

Ook de indeling van je tuin vergt wat logisch nadenken. Heb je een plek in de tuin waar je ’s avonds zon hebt? Dan is dit een goede plek voor de eettafel, je wilt waarschijnlijk ’s avonds lekker in het zonnetje kunnen eten. Ga dus eerst na hoe je jouw tuin precies wilt gebruiken, en bekijk dan hoe je tuin ligt ten opzichte van de zon.

Kies voor bio bestrijding

Als beginnende tuinier loop je ook gegarandeerd aan tegen problemen zoals bladluis, mieren, engerlingen of de eikenprocessierups. Je kunt dit beter bestrijden met natuurlijke tuinbestrijding, hiermee ben je goed bezig voor het milieu en voorkom je schade aan je tuin. Aaltjes Engerlingen helpen de engerlingen te bestrijden. Aaltjes kopen helpt ook tegen andere soorten insectenplagen die je in je tuin kunt tegenkomen. Aaltjes zijn voor het blote oog niet zichtbaar en voeden zich met planten, bacteriën en schimmels. Hierdoor zijn ze de natuurlijke vijand van insectenlarven en bestrijden ze deze op een niet chemische manier. Succes met alle bovenstaande tips!

Geef een antwoord