Geen categorie

Ledstrips geven sfeer in je huis én in de tuin!

Ledstrips zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als het over sfeerverlichting gaat. Toch mag je ledstrips hier wel onder rekenen. Deze strips hebben veel toepassingen en kunnen ook zeker bijdragen aan de sfeer in huis of zelfs in de tuin. Ledstrips zijn gemakkelijk te bevestigen. Ze hebben namelijk (bijna) allemaal een plakstrip op de achterkant. Hierdoor kun je zelf bepalen hoe en waar je de strip laat lopen. De bediening is ook heel gemakkelijk. Je bedient een ledstrip gemakkelijk met een afstandsbediening of zelfs met je mobiel!

Ledstrips gebruiken in huis

Door een ledstrip achter een kunstwerk te plaatsen, zorg je ervoor dat dat kunstwerk nog meer wordt uitgelicht. Je kunt in dit geval de strip gewoon aan de achterkant op de lijst plakken. Wil je de kinderkamer een beetje leuker maken, maar wil je liever geen nachtlampje neerzetten? Plak dan eens een ledstrip langs het plafond of onder het bed. De kamer wordt dan zacht verlicht (natuurlijk afhankelijk van de kleur led die je kiest) en je kind zal heerlijk slapen. Ook voor wat fellere verlichting kun je ledstrips prima gebruiken. Wat denk je van ledstrips in de keuken of in de badkamer? Het kan allemaal, als je tenmiste goed naar de gebruiksvoorwaarden kijkt.

Led in de tuin

Een tuinhuisje of je veranda kan een donkere plek zijn. Vaak kiezen mensen dan voor een bouwlamp (want die heb je vaak al staan). Maar dan is de sfeer natuurlijk ver te zoeken. Door ledstrips te plaatsen, creëer je direct een goede sfeer. Je kunt de kleuren instellen zoals jij dat wilt en zo het plaatje compleet maken. Heb je een romantische avond in de veranda? Kies dan voor warm rood of roze. Geef je er een feestje? Dan stel je de ledstrips zó in dat ze wisselen van kleur. Een soort disco-effect.

De strips zijn maar liefst 5 meter lang!

Dus daar kun je een complete muur mee ver- dan wel uitlichten. Maar wat nu als je (veel) minder dan vijf meter nodig hebt? Dan kun je de strips gemakkelijk inkorten. Ook het aan elkaar koppelen of naast elkaar gebruiken van verschillende strips is een mogelijkheid. Je ziet het, met deze ledstrips kun je alle kanten op. Wil je de strips liever niet in het zicht hebben hangen, maar kun je ze nergens achter plaatsen voor indirect licht? Bestel er dan direct profielen bij. Deze zijn net zo gemakkelijk te installeren en zorgen dat het licht mooi wordt verdeeld.

Geef een reactie