Geen categorie

Hoera, het is weer zomer!

Zodra de eerste zonnestralen weer door de wolken piepen, voelen velen zich al meteen vrolijker. Zeker als die zonnestralen doorzetten, het wolkenveld verder opentrekt en er steeds meer mooie dagen volgen. Het vertrouwen groeit: ja, de zomer is definitief doorgebroken! Doordat het er buiten niet meer zo grijs uitziet en de kleuren van de natuur steeds voller in het licht staan, voelt alles op een of andere manier ook lichter. Net als wanneer je verliefd bent, krijgt alles een zachtere, liefdevollere glans. Als je de voordeur achter je dichttrekt, slaat de kou niet om je wangen, maar word je begroet met een vriendelijke temperatuur en de zoete geur van bloemen die overal aan het uitkomen zijn. Het leven heeft ineens veel meer kleur.

Het leukste ervan maken

Waar de wolken buiten wegtrekken, volgen eventuele grijze wolken in je hoofd ook. Alles lijkt makkelijker te gaan en je ziet de zonnige kant van de dingen in. Je hebt zin erop uit te trekken: lekker te fietsen, wandelen, luieren in de zon en een verkoelende duik te nemen in een meer, zwembad of de zee. We hebben ruim twee maanden voornamelijk binnen gezeten en we snakken naar weer gezellige terrasjes en het buitenleven in het algemeen. Gelukkig mogen we inmiddels ook al weer wat meer, al is onze bewegingsvrijheid natuurlijk nog niet volledig zoals het was. Maar dat is beter dan niets, dus laten we het leukste maken van de mogelijkheden die we hebben!

Iets moois uitzoeken

Goed, de bikini en zwembroek kunnen dus weer uit de kast. Aangezien we zoveel thuis zijn geweest, hebben velen hun kledingkasten eens goed uitgemest. Als je je eindelijk aan zo’n klus zet, schrik je er elke keer van hoeveel items je in je kast hebt laten hangen die je nooit meer draagt en wat een berg ‘vergeten kleding’ je tevoorschijn tovert. Mijn bikini kwam nog niet op de ‘mag-weg’-stapel terecht, hoewel ik zag dat het elastiek zijn beste tijd had gehad. Dat komt natuurlijk door het gezegde ‘geen oude schoenen weggooien tot je nieuwe hebt’. Dus ik ging op zoek naar een nieuwe bikini. Ik struinde het internet af en kwam terecht op een website waar ze allemaal lingerie van voornamelijk Nederlandse designers verkopen voor scherpe prijzen. Ze hebben ook blogs met stijladvies en hoe je de beste BH voor jou uitzoekt. Je hoort het al: ik scoorde er niet alleen een super leuke nieuwe bikini!

Positieve kant

Want dat is een van de manieren om het beste te maken van deze rare tijden: iets bestellen waar je vrolijk van wordt, zoals een bikini of BH kopen. En het mooie is, je geniet er ook meer van dan voorheen. Ik word zo blij van mijn nieuwe bikini, dat ik met nog meer plezier in de zon lig en ga zwemmen dan ik altijd al deed. En het mooie is dat ook mijn vriend mijn twee nieuwe lingeriesetjes erg waardeert! We genieten ervan eindelijk weer naar buiten te kunnen, waarderen de uitbundige zonnestralen meer dan voorheen en kunnen onszelf en de mensen om ons heen blij maken door iets moois te kopen. Wat eerst normaal was, waarderen we nu meer. Het loont dus om ons ook te richten op de positieve kant van de zaak!

Geef een antwoord