Geen categorie

In de avond het juiste alles in 1 abonnement vinden

De meeste van ons hebben behoorlijk wat abonnement waar ze jaarlijks of maandelijks voor betalen. Denk aan gas, water en licht, maar ook het internet abonnement bijvoorbeeld. Het mooiste is als we een aantal van deze diensten kunnen clusteren in één abonnement dat scheelt wat rompslomp en het is lekker gemakkelijk om één aanspreekpunt te hebben. Met internet en aanverwante diensten is dat het zogenaamde alles in 1 abonnement. Het loont de moeite om wat tijd te steken om je op zo'n abonnement te oriënteren. Dan weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en ook kwa kosten kan dat dus goed uitpakken. In dit blog lees je hoe je dat moet doen. 

Gericht het juiste abonnement vinden

Het oriënteren op het juiste alles in 1 abonnement vindt meestal online plaats. Veel mensen zien tegen dit soort klussen op. En dat is zonde wat het is eigenlijk heel erg eenvoudig. Ik zou zeggen toets als eerste in een willekeurige zoekmachine alles in 1 in. Je zult dan zien dat bij de eerste resultaten de zogenaamde vergelijkingssites staan. Deze zijn inmiddels onmisbaar door de overvloed aan aanbieders die er op veel vlakken zijn. Deze vergelijkingssites zijn er dus ook voor internet en aanverwante diensten. Daar zie je ook de zogenaamde alles in 1 abonnement. Hierin zit trouwens internet, televisie en telefonie. Telefonie zijn er nu vaak in meerdere varianten. Dit omdat de vaste telefoon steeds minder populair is. Daardoor zie je nu steeds vaker dat mobiele abonnementen hier onderdeel van zijn. Vaak kan je dat dan ook nog regelen voor het hele gezin. Begin met het intoetsen van je postcode op de vergelijkingssite. Je krijgt hierna namelijk alleen nog de aanbieders te zien die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Daarbij zie je ook welke snelheid van het internet je kun verwachten. Ook zie je het aanbod van die aanbieders en dan is het vervolgens gemakkelijk vergelijken.

Welke snelheid van het internet heb ik nodig?

De lastigste vraag die te beantwoorden is, is hoe snel je internet moet zijn. Als je te snel kiest betaal je teveel. Als je te langzaam kiest zal dat een hoop frustatie opleveren. meestal hebben aanbieders drie varianten. De minst snelle is voor iemand die af en toe internet en meestal met één apparaat tegelijk. De middelste is voor het gemiddelde gezin. Die vaak online zijn en regelmatig ook met meerdere apparaten en daarbij af en toe ook wat grote bestanden willen downloaden. De snelste is voor de fanatieke internetter die regelmatig grote bestanden wil downloaden.

Geef een reactie