Geen categorie

Bourgondisch genieten

Bij het begrip 'Bourgondisch genieten' gaan echte boergondiërs al watertanden. Bourgondisch genieten is tenslotte ook het ultieme genieten. Toch is bourgondisch een vrij breed begrip, voor de ene kan dit een hele andere betekenis hebben dan voor de ander. Wat het voor mij betekent? Voor mij betekent bourgondisch genieten voornamelijk dat je lekker geniet van goed eten en drinken. Om aan te vullen, niet alleen goed eten en drinken, maar ook eten en drinken in ruime overvloed. Het moet voor mij niet alleen de smaakpupillen stimuleren, ook mijn maag moet naar een avondje bourgondisch genieten flink gevuld zijn. Maar hoe kun je nou precies een beetje genieten op deze manier? Ik kan je vertellen hoe ik dat doe en ik verzeker je dat je na het lezen van mijn blog, gelijk zin krijgt om lekker bourgondisch te genieten. Benieuwd? Lees dan snel verder en ik vertel je er graag meer over!

Lekker eten

Het genieten kan voor mij beginnen als er in eerste instantie lekker eten op tafel staat. Dit kun je uiteraard kleinschalig doen, een lekker biefstukje kan natuurlijk ook bourgondisch genieten zijn, maar ik pak graag iets groter uit. Ik zorg er altijd voor dat ik heel veel gerechtjes maak. De truc hiervan is natuurlijk om dit allemaal in kleine porties te doen. In plaats van één grote biefstuk, kies ik voor een klein biefstukje, een klein stokje sate of kleine carpaccio wrapjes. Dit zijn uiteraard maar een paar voorbeelden, maar je moet deze gerechtjes maken aan de hand van wat jij lekker vindt. Bedenk ook eens de gerechten die je normaal gesproken niet combineert. Je zult een hele tafel gevuld hebben met diverse hapjes en je ogen zijn in dit geval groter dan je maag. Als ik dan eenmaal het laatste stukje sushi opeet, dan voelt dat echt als bourgondisch genieten.

En lekker drinken

Bourgondisch genieten gaat niet alleen om lekker eten, ook lekker drinken valt hieronder. Zelf ben ik gek op craft beer, ik zorg dan ook altijd dat ik een paar flesjes koud heb staan voordat ik aan mijn avondje als boergondiër begin. Ben je niet zo'n bierliefhebber? Dan kun je ook uiteraard kiezen voor één of meerdere lekkere wijntjes of een goed glas whiskey. Voor mij blijft craft beer toch echt wel mijn favoriet, ik kies ook altijd speciaal de smaak uit bij mijn gerechtjes. Zo'n avondje is voor mij net alsof ik in een vijfsterren restaurant, meerdere gangen aan het eten ben. Loopt het water jou al in de mond?

Geef een reactie