Geen categorie

Je eigen bedrijf opstarten in crisistijd

Velen van ons zitten in deze tijd zonder werk en inkomsten. Ontzettend vervelend en met alle gevolgen van dien – maar er is een lichtpuntje aan het einde van de tunnel. Want deze situatie heeft ons ook in laten zien hoeveel mogelijkheden we tegenwoordig eigenlijk hebben voor thuiswerken. Thuiswerken is mogelijk voor vele verschillende bedrijfstakken, maar het is gebleken in deze tijd dat ook het opstarten van een bedrijf vanuit huis nog niet eens zo moeilijk is. 

Creativiteit

Met alle tijd die velen over hebben vinden zij ineens hun creatieve geest terug, en is men massaal aan het schilderen, tekenen, muziek maken, schrijven, enzovoort. Het begint als een uitlaatklep, iets om je hoofd te verzetten en om je dagen mee te vullen, maar het kan al snel leiden tot meer. Want nu je toch zoveel met deze passie bezig bent, waarom zou je dan niet proberen of je hier nu voor eventjes je werk van kunt maken? Post je muziekvideos online, publiceer je artikelen, of verkoop je schilderijen, sieraden of kleding. Online adverteren maakt het makkelijker dan ooit om zelf makkelijk en snel een publiek te vergaren, dus als je een sprankje talent hebt kun je dat vanuit huis makkelijk omzetten in iets heel moois. Je kunt zelf gebruikmaken van sociale media om jouw product te laten zien en snel een publiek te krijgen én met dat publiek in contact te blijven, maar je kunt ook online adverteerbureaus inzetten om je hierbij een handje te helpen als je echt een toekomst ziet in jouw onderneming. En nu is de tijd om dit soort kansen met open armen aan te pakken, dus waag een kans en wie weet wat voor moois eruit kan komen!

Begin je eigen thuis-onderneming

Maar ook als je niet zo creatief bent aangelegd zijn er mogelijkheden. De coronacrisis heeft de maatschappij blootgesteld waardoor we allemaal nieuwe inzichten vergaren in hoe mensen zijn, hoe ze werken, hoe ze reageren in bepaalde situaties. Heb jij hier ideeën over? Of, nog beter, heb je ideeën over hoe dit beter kan in de toekomst? Dit is je moment om die ideeën uit te pluizen, en om ze om te zetten in iets moois. Misschien kun je niet alles direct realiseren, maar als jij je plan klaar hebt zodra de deuren weer open staan, ben je voor altijd dankbaar dat deze moeilijke tijden je nieuwe inzichten boden én de tijd om deze goed uit te werken. 

Geef een reactie