Geen categorie

Als een kind in een snoepwinkel

Een eigen bakkerij of patisserie, een hoop mensen dromen ervan. Het uiterlijk van eten wordt steeds belangrijker. Het oog wil immers ook wat. In deze blog vertel ik je hoe je daarvan gebruik kan maken als het om je eigen creaties gaat. Iets smaakt toch lekkerder wanneer het er ook goed uitziet, niet? En dat ‘goed uitzien’ heeft met verschillende dingen te maken. Ook als je geen eigen winkel hebt maar wel etenswaren of zelfs totaal andere dingen maakt, kan je hier vast iets uithalen. Lees je mee?

Kleine kunstwerkjes om op te smikkelen

Een chocolaatje of een dergelijk product kan er heel simpel uitzien. Het gaat om de smaak, niet? En dat is in zekere zin ook wel zo maar een product voelt specialer en meer kostbaar wanneer het er mooi uitziet. Dus laat je creativiteit de vrije loop en kijk naar hoe je kleine en mooie creaties kan maken. De kleinste chocolaatjes worden bloemen terwijl je op de taartjes echte bloemen en fondant in allerlei kleuren legt. Zo worden het die kleine kunstwerkjes waar iedereen foto’s van maakt alvorens ze het met smaak opeten.

Een schone en geordende winkel

Om de kwaliteit te kunnen garanderen, moet je werkplaats opgeruimd zijn. Dat geldt ook voor de mensen die een eigen winkel hebben. Blinkende tegels en smetteloze toonbanken, volle schalen en verzorgd personeel. Dat zijn de dingen die klanten uitnodigen om de winkel te bezoeken. In een keuken moet alles ook schoon en opgeruimd zijn, dit heeft ook met voedselveiligheid te maken. Label de zakken waar je producten in bewaard en zet hier ook de data op. Goede zakken voor zowel vloeibare als vaste stoffen zijn zogenaamde stazakken.

Klein en groot

Wellicht wil je dit jaar uitbreiden. Denk erover na of je de ruimte, tijd en de ambitie hebt om iets erbij te pakken en je specialisatie uit te breiden. Dat kan enorm uitdagend zijn maar ook heel leuk en het kan er zomaar voor zorgen dat het een nieuwe passie bij je teweegbrengt en een soortgelijk enthousiasme bij je klanten. Win-win dus!

Een cadeautje voor jezelf of een ander

Verpak de producten die je verkoopt ook mooi. Zo zullen de klanten die de winkel bezoeken ook eerder tot een koop overgaan, dat is natuurlijk wat je wilt. Kleine producten kan je verpakken in blokbodemzakjes. Deze zien er simpel uit maar ook heel stijlvol. Perfect voor chocolaatjes of iets dergelijks. Grotere producten kunnen bijvoorbeeld in taart of cupcakedoosjes.

Geef een reactie