Geen categorie

Jouw huis anno 2022

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we wel klaar zijn met de crisis die ons de afgelopen jaren heeft geteisterd en die veel langer blijkt de duren dan in eerste instantie is voorspeld. Laten we hopen dat 2022 het jaar van verandering is. Tijd om die verandering te manifesteren. Hoe zit het met je goede voornemens? En hoe staat het met ervoor met je huis? Misschien is dat een goede plek om te beginnen. Lees je mee?

Een nieuw likje verf

Wellicht ben je van plan om te verhuizen of woon je al jaren op dezelfde plek. Kijk dan eens goed om je heen en bepaal of het misschien tijd is om de boel eens op te frissen. Dit kan je oden door de muren een nieuw likje verf te geven. Zelfs als alles wit is, zal je zien dat de boel hier heel erg van opknapt. Of misschien wil jij de kamer wel een andere look and feel geven en ga je voor een leuk kleurtje op een van de muren?

De meubels up-to-date

En als er iets leuk is om aan te pakken in het huis is het wel het meubilair. Vaak zijn dit de grotere veranderingen in huis, belangrijk dus om een overzichtelijk uitgavenplan op te stellen zodat jij straks ten volle kan genieten van je nieuwe spullen. Zo heb je straks een heel nieuw huis zonder dat je met dozen hebt hoeven sjouwen van plek naar plek.

Het hang, sluit en raamwerk

En laten we ook het onderhoud aan de binnen- en buitenkant op andere vlakken niet vergeten. Zoals bijvoorbeeld de kozijnen. Niets ziet er zo onverzorgd uit als rottend houtwerk. Misschien dus tijd om de boel aandacht te geven en bijvoorbeeld nieuwe glaslatten te plaatsen, sloten te vernieuwen en ga zo door. Als je een beetje handig bent aangelegd kan je dit zelf doen of huur een ZZP’ erin om jouw huis weer helemaal up-to-date te maken.

Techniek en sanitair

En vergeet ook niet het onzichtbare in huis. Denk in dit geval aan de techniek en het sanitair zoals in de badkamer of de verwarming. Het kan heel goed zijn dat er niks mis is maar door af en toe even een check uit te voeren, spoor je problemen tijdig op en kan je dingen ook oplossen voor ze misschien erger kunnen worden.

Zo is jouw huis weer klaar voor dit nieuwe jaar.

Geef een reactie