Geen categorie

Waarom een voertuigvolgsysteem?

GPS voertuigvolgsystemen kunnen de investering meer dan waard zijn. Maar eerst, wat is een voertuigvolgsysteem nou eigenlijk? Met een voertuigvolgsysteem kan de auto gelokaliseerd worden wanneer de auto daadwerkelijk gestolen is. Het verschil met een alarmsysteem is dat een voertuigvolgsysteem voornamelijk bedoeld is voor diefstal en niet voor inbraak. Bij diefstal wordt de gehele auto weggehaald en bij een inbraak blijft de auto zelf achter, waarbij alleen spullen zijn meegenomen of waarbij de autoschade is toegebracht.

Voordelen voertuigvolgsysteem

Een voertuigvolgsysteem is niet alleen handig voor de consument maar ook voor ondernemers. Een voertuigvolgsysteem kan voor u als ondernemer veel geld en tijd besparen. Naast dat u kan diefstal kan voorkomen met een voertuigvolgsysteem kunt u als ondernemer ook de rittenregistratie voor de bijtelling bijhouden. Zo wilt u als ondernemer het liefst geen bijtelling betalen voor de auto van de zaak. Dit gebeurt alleen als er maximaal 500 privékilometers per jaar worden gereden. Als er meer privé kilometers worden gereden moet er wel bijtelling worden betaald. Hiervoor moeten de kilometers goed worden bijgehouden. De Belastingdienst kan op elk moment vragen om de kilometers te verantwoorden. Dus alle ritten moeten secuur worden bijgehouden dit kan handig met een GPS voertuigvolgsysteem. Die neemt de klus volledig uit handen en geeft een inzicht in kilometerstanden, gereden routes en brandstofverbruik. Ideaal dus voor reisdeclaraties en facturering naar klanten. Verder is met het systeem de btw op zakelijke ritten eenvoudig terug te vragen, omdat de kilometers automatisch worden bijgehouden.

Voordelen gekoppelde tankpas

Ook kan de tankpas worden gekoppeld aan de onderneming. Zo wordt de kilometerregistratie bijgehouden en geeft het systeem ook een overzicht heeft van alle relevante kosten zoals de tankkosten, wasbeurten en onderhoudskosten. Dit scheelt veel losse bonnetjes en aantekeningen en staat alles netjes overzichtelijk bij elkaar. Door de koppeling van de tankpas kunt u ook brandstofkosten besparen. U kunt van elke medewerker de gereden kilometers en het aantal tankliters vergelijken met de andere. Zo kunt u inzien hoe zuinig er gereden wordt en kunt u ze stimuleren om net zo zuinig te rijden als een andere medewerker. Het liefst wilt u natuurlijk uw medewerkers vertrouwen met de tankpas van de zaak. Maar er kunnen zich soms nog wat incidenten voordoen dat medewerkers hier misbruik van maken. Door de tankpas te koppelen aan het voertuigvolgsysteem is dit niet meer mogelijk. U kunt hier een alert instellen als de kilometerstand niet overeenkomst met het aantal getankte liters. Zo hoeft u de tanktransacties niet meer handmatig bij te houden en krijgt u eenvoudig een bericht als er iets niet klopt. U kunt met deze data uw medewerker hierop aanspraken. Kortom veel voordelen om een voertuigvolgsysteem als ondernemer aan te schaffen.

Geef een reactie