Geen categorie

De bekendste fiets van Nederland

In Nederland wordt door iedereen erg graag de fiets gepakt. Wanneer je als kind in Nederland bent opgegroeid is de kans dan ook erg groot dat je al kon fietsen voordat je zelfs kon lopen. Het fietsen wordt er in ons land dan ook toch wel met de paplepel ingegoten. Dat is helemaal niet erg, want zo groot is ons land en zijn onze steden ook weer niet. Veel tripjes zijn dan ook goed te doen op de fiets. Zo kunnen we fietsen naar de supermarkt, vaak kunnen we op de fiets naar het werk en ook in de weekenden vinden veel Nederlanders het fijn om een tripje op de fiets te maken naar een park, natuurgebied of misschien zelfs het strand. Maar op welke fiets kan je dat nou het beste gaan doen? Er zijn namelijk veel verschillende soorten fietsen in ons land te verkrijgen. 

 

Oma 

De omafiets is misschien wel het bekendste type fiets in ons land. De meeste volwassenen zullen op een zeker moment in hun leven zeer waarschijnlijk wel eens op deze fiets een ritje hebben gemaakt. Deze fiets is te herkennen aan het opvallende frame. Vooral studenten en scholieren fietsen graag op dit type fiets. Door het lage frame is het erg makkelijk om op de fiets te stappen. Daarnaast zit deze ook erg comfortabel door de hoogte van het zadel en het stuur. Het is makkelijk om goed door te trappen op deze fiets en snel afstappen is ook goed te doen. Daarom kiezen veel mensen graag voor de omafiets. De naam omafiets komt van het feit dat dit model een nostalgisch gevoel met zich meebrengt. Daarnaast is het frame in principe een damesmodel, maar toch rijden ook heren vaak op deze fiets. Het is een fiets dat doet wat er gedaan moet worden zonder dat er al te veel onnodige extra’s bij zitten. 

 

Diverse soorten 

Toch zijn er meerdere soorten van de omafiets te verkrijgen. Zo zal er voor iedereen een geschikt model zijn waar hij of zij comfortabel op kan gaan fietsen. Hoewel de fiets vooral als stadfiets gebruikt wordt, is het ook zeker mogelijk om wat langere afstanden op deze fiets af te leggen. Een omafiets kopen is dan eigenlijk ook voor iedereen wel aan te raden. De verschillende modellen hebben vaak nog wel het kenmerkende frame, maar het verschil zit hem maar vaak in de hoogte, soorten remmen en de versnellingen. Tevens wordt er bij deze fietsen leuk afgewisseld met de kleuren. Zo is het mogelijk om te kiezen voor de standaard zwarte modellen, maar ook kan er gegaan worden voor bijvoorbeeld een olijfgroene fiets.

Geef een reactie