Geen categorie

3 vakantie tips voor in Valencia

Ben jij al op vakantie geweest dit jaar? Zo niet, dan is het tijd om een weekendje weg te boeken! Zo ja, ook dan kan je jezelf heus nog wel een weekendje weg gunnen! Vakantie doet de mens goed, helemaal in tijden waarin veel mensen door het thuiswerken al maanden geen andere omgeving zien dan hun eigen woonkamer of keuken… Trek er daarom op uit en gun jezelf een leuk en ontspannen tripje. Een stedentrip Valencia bijvoorbeeld! Deze parel in Spanje is zeker een bezoekje waard. We zetten een aantal ideeën voor je verblijf op een rijtje.

Culinair

Niets is zo leuk dan tijdens je vakantie de lokale keuken ontdekken! En in Spanje heeft die flink wat te bieden. Lekkere tapas, brood met dips, olijven en eindeloze visgerechten. En altijd gecombineerd met een goed glas Spaanse wijn of een ijskoud biertje. Hmmm, lekker! Begin je al te watertanden terwijl je dit leest? Ga op ontdekking en bezoek tijdens je verblijf zo veel mogelijk lekkere restaurantjes. Tip: ga voor de restaurantjes waar je ook andere mensen ziet genieten, een vol terras is vaak voor een reden vol. Bestel lekker veel verschillende dingen en ontdek welke Spaans gerecht jij het lekkerst vindt!

Cultureel

Valencia heeft ontzettend veel te bieden wat betreft cultuur. Architectuur, muziek, dans, theater en musea… noem maar op en deze Spaanse stad heeft het! Je kijkt je ogen uit: er is zoveel te zien en te doen! Tip: kijk of je van tevoren al tickets kunt regelen voor je museumbezoek of een voorstelling. Zo voorkom je teleurstelling of een lange wachtrij, jij loopt zo naar binnen! Laat het spektakel maar beginnen. Als je van tevoren reserveert kun je ook tijdens een kort verblijf veel doen. Zo maak je optimaal gebruik van je weekendje weg!

Lokaal  

Leuk al die toeristen dingen, doe mij het echte Valencia maar! Als dit jouw instelling is dan kunnen we je geruststellen. Valencia is een open en toegankelijke stad. Dwaal lekker rond en ontdek het echte leven in deze heerlijke stad. Ontdek de pleintjes, de cafeetjes en de barretjes of winkeltjes die deze stad haar eigen, unieke karakter geven. Durf af te dwalen van de gebaande paden en ontdek wat deze stad te bieden heeft! Tip: ga ook eens een kijkje nemen in de wijken buiten het centrum, en ontdek hoe het Spaanse alledaagse leven eruitziet. Wie weet kom je wel in gesprek met een buurtbewoner, terwijl je toevallig een kopje koffie besteld in zijn of haar vaste koffiebar!

 

Geef een antwoord