Geen categorie

Houten tuinschermen geven je tuin een besloten gevoel

Wij Nederlanders zijn gek op besloten en afgesloten. Loop 's avonds, na de schemer, maar eens door een willekeurige straat. Alle gordijnen, luxaflexen, plissées en vitrages zitten dan dicht. En in de tuin geldt dat net zo. Natuurlijk hebben we graag contact met de buren, maar we hoeven ze niet iedere dag te zien. Door een schutting te plaatsen los je dit "probleem" al snel op. Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om een schutting te maken van losse planken en palen. Maar waarom zou je zo moeilijk doen? Houten tuinschermen zijn prima online te bestellen en ze hebben allemaal dezelfde maat. Zo kun je het voorwerk al doen voor de houten tuinschermen er zijn en dan, als ze zijn geleverd, de schermen bevestigen.

Houten tuinschermen plaatsen? Kan ik dat zelf?

Als je fysiek in orde bent, kun je houten tuinschermen prima zelf plaatsen. Je hebt een aantal gereedschappen nodig voor je kunt beginnen. Om te beginnen een grondboor (deze kun je vaak lenen of huren bij de bouwmarkt), een schroef/boormachine met schroeven en bevestigingsbeugels en een grote hamer. Je moet ook heel secuur kunnen meten en het is van belang dat je houten tuinschermen waterpas komen te staan. En dus zijn een goed meetlint en een waterpas ook nodig.

Hoe begin je?

Je meet eerst tot op de centimeter nauwkeurig alles uit. Hier moet een paal komen, daar moet een paal komen, hier komt een tuinscherm, enzovoort. Pas als dit deel naar het zin is, begin je met graven met de grondboor. Weet je niet zeker of er leidingen in de grond zitten? Vraag dat dan van te voren nog even na bij de gemeente, de woningbouwvereniging of bij je buren. Ieder gat dat je graaft moet even diep zijn. Je wilt immers dat ook de palen mooi op een rij komen te staan. Onderin het gat doe je een zakje snelbeton en een plens water. Zo is de kans op omwaaien van je nieuwe schutting veel kleiner.

En dan is 'ie klaar!

Tijd om in je tuin te gaan zitten en te gaan genieten. Je kunt er nog voor kiezen om je houten tuinschermen een leuk, fris kleurtje te geven, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook planten tegenaan laten groeien. Tip: maak dan een soort voorzettrellis van gaas. De planten zullen zich dan minder aan jouw mooie houten tuinschermen gaan hechten, waardoor deze weer langer mee gaan. Ook wordt het snoeien of eventueel verwijderen van deze planten dan een stuk gemakkelijker.

Geef een reactie