Geen categorie

Duo rolgordijn of een jaloezie

Ben je in het ongewisse om te kiezen tussen een duo rolgordijn en een jaloezie, dan moet je zeker weten dat beide modellen trendy zijn. Dat gezegd te hebben maakt het het niet makkelijker om een keuze te maken. Maar het is altijd goed om op de hoogte te zijn van de verschillende voordelen die deze twee modellen met zich meebrengen. Op die manier kun je beter aangeven welk model het beste bij je aansluit. Dit artikel poogt op een inzichtelijke manier je op de hoogte te brengen van de verschillende functionaliteiten die deze twee modellen afscherming herbergen. 

 

 

Onderscheid tussen rolgordijn en jaloezie

Er bestaan verschillende benamingen voor de rolgordijnen. Deze zijn onder andere roljaloezie of multishade. Het is ontworpen aan de hand van een cassette systeem die twee lagen stof omvat. Deze twee lagen stof dienen als een lus in het geheel. Verder heeft deze unieke stof gesloten en doorzichtige stroken. Om de werking van een duo rolgordijn goed te laten werken heeft men de lus met een verzwarende rol buis omgeven. Indien je de voorkant van de lus oprolt beginnen de stroken op een zodanige manier te bewegen dat het mogelijk wordt om de gordijnen te openen en te sluiten. Hierdoor is het mogelijk om de inkijk en je privacy goed te kunnen reguleren.  Een jaloezie bestaat aan de andere kant uit horizontale lamellen die in een ladderkoord mechanisme is verwerkt. Door de ladderkoord is het mogelijk om de lamellen te laten kantelen, omdat deze getuimeld kunnen worden. Je raam kun je op die manier ondoorzichtig maken en zonlicht op een effectieve wijze weerhouden.    

 

 

De prijs voor een duo gordijn en een jaloezie 

Het eerste wat je zult opmerken bij het kopen van beide modellen raamdecoratie, is dat er een enorm prijsverschil tussen beide modellen is op te merken. Een duo gordijn is in de meeste gevallen stukken goedkoper dan wanneer het gaat om jaloezieen die van hout gemaakt zijn. Maar ben je op zoek naar aluminium jaloezieen, dan zal het je opvallen dat deze dan weer goedkoper zijn dan duo gordijnen. Al met al komt het erop neer dat jezelf kunt bepalen welk model voor jou werkbaar is. Daarnaast is het ook goed om te checken als het gekozen model goed aansluit aan het interieur van je huis. Als we een rekensommetje maken dan kunnen we stellen dat kiezen tussen deze twee modellen niet per se betekent dat je meer geld moet neertellen voor meer stijl, maar andersom is dat ook niet het geval. Alles zal afhangen van wat jij zelf wil hebben.   

 

Geef een reactie